In de zomer van 2019 kon ik er niet meer omheen: ik moest mijn hart volgen en verder in de fotografie.

Ik deed een opleiding aan de Fotovakschool en een van de opdrachten was een fotoserie maken. Ik hoefde niet lang na te denken waarover, want mijn zus was hoogzwanger: het werd uiteraard een zwangerschapsshoot.

Het was mijn eerste portretshoot en wat was het fan-tas-tisch! We hebben ontzettend veel lol gehad en kijken nog steeds met een grote glimlach terug naar de foto's. En precies dat is wat ik iedereen gun: een momentopname van je leven om later met plezier en trots naar terug te kijken.


Hi ik ben Iris

ollie de camper

We droomden al lange tijd over een eigen camper. En daar was hij ineens, de perfecte metgezel voor onze reis-avonturen! Kan iemand me even knijpen? Dit is Ollie, onze grote liefde sinds de zomer van 2021! 

Onze rode kater tycho

Meet Tycho, chillend in onze camper. Hij gaat regelmatig een weekend met ons mee op pad en dat vindt hij onwijs gezellig. En wij ook!

Zuid-AFrika

In 2015 werd ik verliefd op Zuid-Afrika. Mijn man Corné nam me mee naar het land waar hij vandaan komt en we maakten samen een fantastische roadtrip van 6000 kilometer.

Bananenpannenkoeken & havermelk cappuccino

Een betere start van de dag bestaat er niet voor mij! Lekker met wat extra fruit en kaneel. Nomnomnom...

The great outdoors

Regelmatig lig ik op de grond om foto's te maken van bloemetjes en beestjes, maar ik kan ook ultiem genieten van een mooi vergezicht.

> Ik ben in de zomer van 2022 getrouwd met Corné. We wonen samen met onze rode kater Tycho in het dorpje Voorhout midden in de Bollenstreek en vlakbij het strand van Noordwijk aan Zee. We zouden in de zomer van 2020 al trouwen, maar ehm tja, iets met een pandemie.
> Ik ben gek op plantjes en het is hier dan ook een urban jungle in huis.
> Mijn grote droom is een boerderij waar ik zielige diertjes opvang en waar ze lang en gelukkig mogen leven.
> De All You Need is Love Kerstspecial is voor mij het hoogtepunt van het jaar! Over het algemeen zit ik binnen 5 minuten te huilen.

Een paar feitjes over mij: 

Mijn favorieten

Iris heten en fotograaf zijn, is eigenlijk best wel cool. Dat moet dan toch terugkomen in mijn bedrijfsnaam?!
Een snelle zoektocht op Instagram leerde mij dat er al tig varianten bestaan op ‘Iris Fotografie’, dus dat moest origineler kunnen (no offence).

Ik zat een keer op de bank ‘De beste zangers’ te bingewatchen (hallo guilty pleasure) en er kwam een liedje voorbij dat ik niet kende maar erg mooi vond. Ineens hoorde ik de tekst ‘eye to eye’. Dat trok mijn aandacht en alle alarmbellen rinkelden in positieve zin! Eye to eye! Hoe gaaf! Dat is het!
Na een paar dagen dacht ik: hmm, waarom zou ik een Engelse bedrijfsnaam gebruiken als ik in Nederland werk. Dus heb ik het vertaald naar Oog in Oog Fotografie.

Ik wil namelijk heel graag écht oog in oog staan met de mensen die ik voor mijn lens heb staan, ze aankijken en ze tijdens een shoot echt een beetje leren kennen. Ook staan mijn klanten oog in oog met zichzelf, als ze zichzelf na afloop terugzien op de foto’s. Dat roept bepaalde emoties op.

In de letterlijke zin heb ik ook iets met ogen. Ik vind ze echt schitterend om te fotograferen. Je kunt zo veel emoties aflezen in ogen, hoe bijzonder is dat!

Daarnaast gebruiken we de uitdrukking oog in oog heel regelmatig in allerlei situaties, je staat oog in oog met bepaalde personen, situaties, uitdagingen of emoties. Ik sta als persoon en ondernemer ook oog in oog met allerlei gedachten, patronen en gewoon, met mezelf. Voor mij betekent het echt tot de kern komen en het voelt dan ook als een pure en persoonlijke naam.

Daarnaast staat het ook voor de wereld zien door mijn ogen. In mijn foto’s leg ik de wereld vast zoals ik het zie.

waarom oog in oog fotografie?

“Er is één ding dat de foto moet bevatten, de menselijkheid van het moment”


Robert Frank

Mijn werkwijze

We gaan samen aan de slag om foto's te maken die echt bij jou passen!

Ik vraag je om een inspiratiebord te maken op Pinterest, zodat we allebei een duidelijk beeld hebben van wat jij mooi vindt en welke sfeer je wilt. Dit bord dient echt als inspiratie, dus we gaan de foto's niet namaken. Jij bent immers uniek!

Vervolgens bepalen we samen de locatie. Heb je bijvoorbeeld een favoriet dennenbos of ga je graag naar de duinen om te wandelen? Hartstikke leuk! Dan gaan we daar lekker naartoe, want op een plek waar je graag komt voel je je nog meer op je gemak.

Heb je geen idee wat een toffe plek is? No problem! Ik heb ook nog wel wat ideetjes.

Dan bepalen we het tijdstip. Het is je misschien opgevallen dat mijn foto's warm en sfeervol zijn. Dat komt omdat ik bij voorkeur tijdens zonsopkomst of zonsondergang fotografeer. Zo'n laagstaand zonnetje zorgt voor het prachtigste warme licht.

Tijdens de shoot nemen we lekker de tijd. Ik stel allerlei vragen en laat je kleine opdrachtjes doen, zodat je kunt ontspannen en wennen aan de camera. Want hé, ik begrijp als geen ander dat je waarschijnlijk niet elke dag voor een camera staat en best wat drempels over moet!

We kletsen gezellig, hebben een hoop lol en proberen wat verschillende dingen. Maar er is ook absoluut ruimte voor onzekerheden en kwetsbaarheid. Bij mij hoef je je niet anders voor te doen dan je bent, want zoals je bent is perfect!

Ondertussen leg ik jou vast op een ongedwongen en natuurlijke manier.

Verder houd ik het graag klein. Daar bedoel ik mee dat ik graag echt persoonlijk contact maak en daarom geen grote groepen met meer dan 4 personen fotografeer.

Wil jij ook mooie outdoor foto's van jezelf? 
Neem gerust contact op
om te zien wat ik voor je kan betekenen!